Je tweede date

Nu jullie eerste ontmoeting zo leuk was dat je elkaar nog eens wilt zien, rijst de vraag hoe je je tweede date het beste kunt aanpakken. Want natuurlijk wil je ook van je tweede date een succes maken. Je wilt ervoor zorgen dat je je date verleidt tot een derde date, zodat je echt de kans hebt elkaar beter te leren kennen en de vonk te laten overslaan.

Hoe maak je een succes van je tweede date?
Omdat je eerste date een succes was, hoef je natuurlijk niet de wereld te gaan veranderen. Maar je wilt er wel weer alles aan doen om ook nu weer met een afspraak voor jullie volgende date afscheid te nemen. En dus ga je ook van je tweede date werk maken.

Als je mijn E-Book met de Succes-Strategie hebt gelezen en wellicht mijn blogs al wat langer leest, weet je dat een goede voorbereiding van groot belang is. Zomaar je jas van de kapstok pakken en op de fiets springen of in de auto stappen, is wel lekker makkelijk, maar net iets te weinig om je date te verleiden en veroveren.

Ook je tweede date bereid je, net als je eerste date, goed voor. Want het doel van je date is om helder te krijgen of jullie een match zijn. Je wilt ontdekken of er meer muziek in jullie contact zit om tot een relatie te kunnen leiden. Dat betekent dat je, net als in je eerste date, gericht datgene wilt gaan ontdekken wat je nodig hebt om vast te stellen of die relatie zou kunnen groeien.

Hoe pak je je tweede date aan?
Je bedenkt in ieder geval een heel leuke date. Net als voor je eerste date, kies je voor een actieve date. Dat kan een strand-, bos-, stads-, parkwandeling of fietstocht zijn. Net zo goed kan het waterfietsen in de grachten van Amsterdam of Utrecht, kanoën, kajakken, midgetgolfen of een bezoek aan een tentoonstelling zijn. Ideeën genoeg om er een leuk uitje van te maken waar je activiteit en elkaar leren kennen goed kunt combineren. En doordat je voor een actieve date kiest, gaat het vaak ook gemoedelijker, vallen er minder snel pijnlijke stiltes en heb je door de afwisseling van de omgeving ook makkelijker gespreksstof als het onverhoopt wat stroever loopt.

Als je bedacht hebt wát je gaat doen, ga je vervolgens nadenken wat je deze keer voor je date meeneemt. Doordat je tijdens de eerste date al wat meer ontdekt hebt over je date, kun je daardoor nu iets persoonlijks meenemen waar je hem of haar echt een plezier mee doet. Iets kleins, om de ander niet in verlegenheid te brengen én om het makkelijk mee te kunnen nemen in een jaszak of handtas. Niets is vervelender dan de hele date met een roos te moeten rondlopen….

En dan ga je beginnen aan de voorbereiding van de date zelf.

Wat heb je nodig?
Voor de juiste voorbereiding vraag je je eigenlijk vooral af wat jij nodig hebt om te kunnen voelen of er meer zit in jullie contact. Wat wil je van hem of haar ontdekken? Wat wil je weten? Welk gevoel wil je krijgen?

De meesten vinden dit het lastige onderdeel van de voorbereiding. Met de singles die ik persoonlijk coach, bereid ik de date samen voor. Zo krijgen ze helder wat ze nog willen ontdekken en dat zijn voor hen vaak verrassende ontdekkingen. Als we dan na afloop de date evalueren, blijkt meestal dat het hen geholpen heeft om niet te vervallen in small talk maar het echt gericht ergens over te hebben. Juist de dingen die voor hen zo belangrijk zijn, kunnen ze dan makkelijker te berde brengen, omdat ze er van te voren over nagedacht hebben en het luchtiger kunnen verwerken in hun gesprek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *