De grootste fout bij het schrijven van je profieltekst

Zodra je begint met je in te schrijven bij een datingsite of datingapp, krijg je de vraag om een tekst in te vullen en foto’s te plaatsen. Dat moment bepaalt je succes in het vinden van een partner!

Veel singles denken ‘even’ een tekstje neer te kunnen zetten en plaatsen de eerste de beste foto die ze van zichzelf kunnen vinden of (erger nog) maken even een selfie.

Maar de tekst waarmee je jezelf goed kunt neerzetten, zodat de lezer echt kan ontdekken wat voor een leuk, boeiend mens achter de profieltekst schuil gaat, schrijven de meeste singles niet in een paar minuten. En toch wordt het grootste deel van de profielen nog steeds op deze manier geplaatst. De grootste fout die je kunt maken bij het schrijven van je profieltekst.

Wat je dan krijgt?
Reacties van singles waar je geen match mee ziet

Reacties van singles die echt niet bij je passen

Reacties van singles die op iedereen reageren en niet eens goed lezen

Reacties van singles die alleen maar een date willen scoren

Reacties van singles die met hun bericht al de plank volledig mis slaan

Reacties van singles die jij niet zoekt

Reacties van singles die je alleen maar tijd kosten en niet dichter bij een relatie brengen

Kortom: Reacties van singles die je liever kwijt dan rijk bent.

Wat er gebeurt?
Je gaat tijd verdoen aan het doornemen van reacties en profielen die je niet opleveren wat je wilt

Je gaat tijd verdoen aan het afwijzen van die reacties

Je raakt gefrustreerd dat je zoveel niet passende reacties krijgt

Je krijgt het gevoel dat er geen goed passende singles op de site staan

Je krijgt het gevoel dat al die leuke mannen of vrouwen die je wél wilt ontmoeten, jou niet zien

Je wordt ontmoedigd en gelooft er niet meer in dat je De Ware op deze site of app nog gaat vinden

Je gooit de handdoek in de ring en zweert de liefde en een nieuwe partner af.

Waardoor komt dat?
Dit alles komt doordat je een start maakt met daten die stukken beter had gekund. Dát is de grootste fout bij het schrijven van je profieltekst, die vele singles maken. Als je eerst nadenkt over je profieltekst en zorgt dat je een dijk van een tekst schrijft die uitnodigend is, duidelijk vertelt wie jij bent en waarom je zo boeiend, interessant, enzovoorts bent, dan gebeurt er al iets anders. En als je dan ook nog heel expliciet beschrijft wie er het beste bij je past, dán heeft het daten zin. Wordt het daten ook leuk, want dan krijg je leuke reacties van singles die zomaar De Ware zouden kunnen zijn.

Plaats er dan nog een paar zorgvuldig gekozen, goed bijpassende foto’s bij en je zult merken wat een enorm verschil dat maakt.

Ga ervoor!
Ga dus vandaag nog aan de slag om een goede start te maken en al die treurnis en ellende, afwijzingen en nare ervaringen te voorkomen. Die investering ben je meer dan waard. Het vraagt iets meer tijd en wellicht wat support van mij, maar dan ga je ook via een rechtstreekse route naar die leuke, lieve, boeiende, sportieve, gezellige partner die jij je wenst.

Zorg er vooral voor dat je een tekst schrijft waarmee je je onderscheidt. Dat doe je vooral door ‘m persoonlijk te maken en te laten zien wie jij bent. Dat lukt heel makkelijk als je je mobieltje erbij pakt en inspreekt wat je zou willen vertellen over jezelf. Daarmee wordt het vanzelf ‘ spreektaal’ en leest het als een verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *